AmiVita

Workshops

Cooking is LOVE you can taste!

Samen gezellig genieten

Gezond koken is meer dan sla en wortelen alleen. Het is een misvatting dat gezonde voeding saai en weinig smaakvol zou zijn. Niets is minder waar!

In de AmiVita workshops leer je niet alleen lekker gezond koken, maar vertel ik ook waarom bepaalde ingrediënten zo gezond zijn. Je zal er bovendien zelf ervaren dat gezond eten & genieten perfect samen gaan!

Een AmiVita kookworkshop duurt 2 à 3 uren waarin lachen, koken, proeven en genieten centraal staan. Er wordt daarbij rekening gehouden met mogelijke voedselallergieën.

Voor de workshops is een minimum van 7 deelnemers vereist, het maximum aantal is afhankelijk van de kookaccomodatie. Prijs op aanvraag.

Alle deelnemers krijgen steeds de receptenbundel om al het lekkers later thuis opnieuw uit te kunnen proberen!

Workshops zijn te boeken door particulieren, verenigingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen en gemeenten.

Voor volwassenen

Klik op een workshop naar keuze voor meer info:

Snel klaar recepten

We willen graag gezond koken, maar niet te lang achter het fornuis staan. Voor wie liever niet opteert voor kant- en klare maaltijden, maar toch snel wat lekkers en gezond op tafel wil zetten, is deze workshop ideaal! Kortom: snel, lekker en gezond!

Alternatieven voor de lunchtrommel

Brood speelt een belangrijke rol in ons voedingspatroon. ‘s Morgens, ’s middags en soms ook nog eens ’s avonds vormt het een deel van de maaltijd. Het kan ook anders, met groenten in de hoofdrol.

In deze workshop leer je lekkere gezonde lunchtrommels maken waar menig collega of vriendje van je kind jaloers op zal zijn!

Gezond op het werk

We hebben allemaal een drukke agenda waardoor we vaak grijpen naar een snelle hap. Jammer genoeg is dit vaak niet de gezondste keuze. Ontdek in deze workshop hoe je lekkere, gezonde en snelle gerechtjes kan klaarmaken voor op het werk. Met deze recepten vermijd je de klassieke namiddagdip en de drang naar de snoepautomaat. Win-win dus!

Suikervrij bakken

Tijdens de workshop ‘Suikervrij Bakken’ krijg je alle informatie over suiker en de effecten en gevaren ervan. Je maakt kennis met verantwoorde suikervervangers en leert hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven. In iedere workshop gaan we zelf aan de slag met een aantal recepten waarna we ook proeven natuurlijk.

Gezond koken en bakken met de feestdagen

Lang voor de vele feestdagen beginnen we al na te denken over alle heerlijke gerechten die we willen klaarmaken. Deze workshop helpt je om een smaakvol en gezond feestmaal in elkaar te steken. Kom inspiratie opdoen & kook mee in één van deze workshops. In het thema van een bepaalde feestdag wordt er een lekker gezond menu bereid.

Veggie koken

Vegetarisch koken is aan een opmars bezig. Donderdag veggiedag kent intussen vrijwel iedereen. Steeds meer mensen beseffen niet alleen welke impact vlees eten heeft op het milieu en het dierenwelzijn, maar ook welke voordelen veggie eten heeft op hun lichaam. In deze workshop leer je hoe je lekker kan koken zonder vlees en hier toch een voldaan gevoel aan overhoudt.

Lekker brunchen

Ideaal te organiseren rond een feestdag. Als het feest is, eten we graag wat uitgebreider. Nochtans willen we niet te veel, te vet of te zoet eten want dat is snel te zien op de weegschaal. In deze workshop maken we lekkere gezonde gerechtjes als brunch. Gezond eten en genieten gaan hier hand in hand!

Voor kinderen

Gezond koken voor kinderen

Leuke en leerrijke kooklessen voor kids tussen ±6 jaar en ±12 jaar. De leeftijdsgroep en het onderwerp kan je in samenspraak zelf bepalen. Op een leuke, educatieve en ‘handen-uit-de-mouwen’ wijze maken kinderen zelf kennis met de wijde wereld van de gezonde keuken!