AmiVita

Analyse van jouw lichaam

Meerwaarde van een lichaamsanalyse?

Meten is weten!

Tanita - MC-780MA P

Multi frequency segmentale lichaamsanalyse monitor.

Een totale lichaamsanalyse is zeer waardevol. Met een gewone weegschaal kan je niet weten of je nu vet- of spiermassa aan het verliezen bent. Met deze lichaamsanalyse kan je dit wel goed opvolgen. We willen immers geen spiermassa verliezen, wel vet! 

Zo krijgen we een totaalbeeld van jouw lichaam. Je komt meer te weten over je spiermassa, vetmassa, visceraal vet, lichaamswater en nog zoveel meer. De invloed van deze waarden op je gezondheid wordt besproken zodat je meer inzicht verkrijgt in jouw lichaam.

Ideaal als je je levensstijl aan het aanpassen bent en je wil de invloed hiervan zien op je vetmassa!

Hoe gebeurt een lichaamsanalyse?

De weging gebeurt met een professionele Tanita MC-780MA P weegschaal. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het BIA principe (Bio-elektrische Impedantie Analyse). Dit wil zeggen dat een kleine elektrische lading, die niet voelbaar en dus niet pijnlijk is, doorheen het lichaam wordt gestuurd. Zo kan de weegschaal o.a. vet- en spiermassa berekenen per ledemaat én voor je hele lichaam.

Welke waarden leer je kennen bij een lichaamsanalyse?

Tijdens de lichaamsanalyse komen de volgende waarden aan bod:

  • Gewicht
  • Body Mass Index
  • Lichaamsvet
  • Spiermassa
  • Spierkwaliteit
  • Lichaamstype
  • Botmassa
  • Visceraal vet
  • Metabolische leeftijd
  • Lichaamswater

Ieder lichaam is uniek. Wil jij jouw lichaam beter leren kennen, dan is een lichaamsanalyse zeker aangewezen. Heel wat info over deze waarden vind je terug op de website van Tanita.

AmiVita uitbreiding

Ieder lichaam is uniek. Daarom liet AmiVita software ontwikkelen specifiek voor de opvolging van haar patiënten. De verkregen meetresultaten worden hierin verwerkt en uitgebreid volgens de geldende normen gebaseerd o.a. op:

De gegevens worden omgezet in een overzichtelijk document met historiek. Zo kunnen niet enkel de waarden van de huidige meting, maar ook je evolutie goed opgevolgd worden en kan er tijdig bijgestuurd worden voor een optimale begeleiding.

Lichaamssamenstelling deel 1

Lichaamssamenstelling deel 2

Software AmiVita

Is een lichaamsanalyse altijd nodig?

Neen, absoluut niet. Indien een lichaamsanalyse nuttig is wordt dit besproken. Jij als patiënt beslist uiteindelijk om de begeleiding aan te vullen met een lichaamsanalyse of niet. Ook zonder lichaamsanalyse laat de AmiVita software een gewichtsanalyse met historiek toe. Uiteraard is deze minder uitgebreid.

Daarnaast zijn er ook specifieke begeleidingen, bv. FODMAP, waarbij er geen lichaamsanalyse nodig is.

Analyse lichaamsgewicht